Binance draagt Nederlandse klanten over aan Coinmerce

7 juli 2023

Binance, een wereldwijde leider in crypto-exchanges, heeft een significante stap gezet door zijn activiteiten in Nederland te staken en een samenwerking aan te gaan met Coinmerce. Deze beweging komt na het onvermogen van Binance om een vereiste licentie als aanbieder van virtuele activa in Nederland te verkrijgen, waardoor het bedrijf besloot zijn Nederlandse gebruikersbasis over te dragen aan Coinmerce, een lokale crypto-exchange die wel de benodigde registraties bezit.

De Overgang naar Coinmerce

Op 17 juli 2023 zal Binance officieel zijn diensten voor Nederlandse gebruikers beëindigen en hen aanmoedigen om over te stappen naar Coinmerce. Deze transitie biedt Binance-gebruikers een naadloze overgang naar een platform dat voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving, waarbij de veiligheid van gebruikers en hun activa vooropstaat. Coinmerce, erkend door De Nederlandsche Bank, staat klaar om de grootste crypto-exchange in Nederland te worden door deze nieuwe gebruikers te verwelkomen.

Regelgevende Uitdagingen en Marktdynamiek

Deze ontwikkeling belicht de regelgevende uitdagingen waarmee grote internationale crypto-exchanges zoals Binance geconfronteerd worden. De boete van €3,3 miljoen die vorig jaar aan Binance werd opgelegd door de Nederlandse Centrale Bank voor het opereren zonder registratie, onderstreept de strenge houding van Nederland ten aanzien van crypto-regulering. Binance's besluit om samen te werken met Coinmerce demonstreert een aanpassing aan deze lokale vereisten en toont het belang van compliance binnen de crypto-sector.

Toekomstperspectieven en Industrie-impact

Deze overgang markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Coinmerce, maar werpt ook licht op de toekomst van de cryptomarkt in Nederland en potentieel Europa. Terwijl Binance zijn focus heroriënteert naar markten met gunstigere regelgevingskaders, positioneert Coinmerce zich als een voorloper in de Nederlandse cryptowereld, klaar om te voldoen aan de groeiende vraag naar gereguleerde en veilige crypto-handel.

Ontdek meer van onze artikelen

Verdiep je in het laatste nieuws